31 Juli

Sitter på jobbet just nu. Gick jättebra idag på morgonen men sen har det inte gått så bra. Det började att åska innan, så himla mysigt! Älskar när det åskar ♥ = ϟ
 
Igår träffade jag Mathilda, Felicia och Sophie en stund. Hängde med Sophie hem, så tog vi lite vin innan vi gick och la oss. Nej nu måste jag koncentera på jobbet så jag kan tjäna lite pengar. Tack & Hej
 
 

Allt om ditt tecken - Del 3

 
Allt om ditt tecken - Del 3
» Vågen, Skorpionen & Skytten «


Vågen är av någon anledning det tecken som man svårast sätter fingret på. Kanske är det deras förnuftiga sida och förmåga att intellektualisera allt, även sina mer emotionella upplevelser, som gör att vi andra får känslan av att de ibland är nästan lite omänskliga. De verkar sakna laster, verkar sällan se några större problem, eller stöta på några större hinder i livet. Vid en andra anblick ser vi ju att det gör de ju visst! En nära vän som är Våg kanske inte fick ett jobb, eller var tvungen att flytta plötsligt och häftigt. Och de kanske till och med säger ”det känns jobbigt” – ändå oroar vi oss sällan för en Våg. Deras förmåga att alltid hitta balans och pendla tillbaka från en motgång är nämligen fenomenal.

Det något hos dem som utstrålar ett slags lugn, något inom dem som vet att det kommer ordna sig fastän det suger just nu, något i deras sätt att prata om problem som avslöjar hur kapabla de är att lösa dem. Jag oroar mig aldrig länge för en Våg.

Men så vill Vågen också skapa balans och rättvisa och framför allt – inte störa eller stöka till. De vill ha det rent runt sig och har ett väldigt praktiskt estetiskt förhållande till livet. Det ska vara fint, funktionellt men också passande. Vågen är lätt att tycka om, de har en oskyldig aura och är ofta otroligt måna om den sociala gemenskapen. Att alla ska vara med och att alla ska må bra är a och o för Vågen, och när någonting ligger och ruttnar i en grupp är Vågen den första som märker av att något är fel. Ibland säger man om Vågen att hen är opålitlig, inte håller vad hen lovar eller på något annat sätt är svår att ha att göra med. Det är oftast mer känslostyrda eller stabila tecken som känner såhär. Det ligger nämligen i Vågens natur att tänka om och men många gånger innan de tar ett beslut, och varje Våg gör bäst i att borsta av sig dessa anklagelser och se på det för vad det är: deras behov av att finna balans och en stabil plats för dem att stå på innan de tar beslut är vad som gör dem harmoniska och väldigt sociala i slutänden. En Våg som stressas att bestämma sig kommer inte bli lycklig, inte heller en Våg som inte lämnas utrymme för att få ändra sig eller ta nya beslut.

Om man ibland kommer på en Våg ljuger är inte det heller särskilt förvånande. Vågens behov av stabilitet och balans, samtidigt som hen vill undvika konflikter eller att någon ska känna sig utanför eller dum, gör att hen hellre drar vita lögner dagligen än säger som det är. Det handlar alltså inte bara om Vågens eget behov av lugn och ro, utan lika mycket om alla andras. Många kan finna det här otroligt störande, men för Vågen är det bara ett sätt att skapa lugn.

Vågen tänker i relativa termer, och jämför ofta saker, maträtter, relationer och resor, vadsomhelst. Det Vågen söker är ofta harmoni, perfekt balans i livet, och vet att det krävs noggranna val för att hitta det ”bästa” eller ”rätta”. Detta gör att de har höga förväntningar samtidigt som det tar tid för dem att agera. När något är lite fel för Vågen, kommer hen inte kunna vila förrän hen hittat den perfekta lösningen – även om det så bara handlar om att kaffet är lite för starkt eller soffkudden lite obekväm. Vågen tycker om att känna till regler och lagar och rättvisa, balans och jämlikhet kommer för dem alltid först. På så sätt uppfattas dessa individer, som ofta har en air av speciell stil kring sig, som civiliserade och förfinade. Om det inte syns vid första mötet med en Våg, kommer det fram så fort de börjar prata.

Kort om Vågen

 • Kvalitet: Ledande
 • Element: Luft
 • Styrs av: Venus
 • Säsong: Hösten
 • Metall: Koppar
 • Sten: Diamant, kvarts, marmor
 • Färg: Pastellgrön
 • Anatomi: Njuren
 • Nyckelord: Rättvis, sällskaplig, snäll, diplomatisk, omtyckt, obeslutsam, respektfull, förfinad, konstnärlig
Om det är något Skorpionen inte är eller gör så är det går obemärkt förbi. Ett klassiskt missförstånd om Skorpionen är att hen är farlig, opålitlig, att man ska akta sig för dessa individer. Det här är självklart nonsens. Men däremot präglas Skorpionen av en insikt som de andra tecknen inte riktigt styrs lika mycket av, nämligen en medvetenhet om att livet är orättvist. Medan Lejonet försöker göra det moraliska, eller Fisken ser till det universella, är Skorpionen väl medveten om att vi bara har ett liv, och att det gäller att värna om det utan att missa en enda detalj. Det här är en av Skorpionens viktigaste drivkrafter och kan förklara hens noggrannhet med allt från vilka kläder hen tycker om till hens defensiva läggning i konflikter. När andra vill att Skorpionen ska sätta sig in i deras situation, frågar sig Skorpionen vem som i så fall ska till dem själva.
 
Skorpionen har lärt sig att lita på sig själv, men behöver verkligen övertygas för att våga lita på andra. Lojalitet och trygghet är stora frågor för Skorpionen, och hen gör sällan någon hemlighet av hur viktiga dessa saker är för hen. Skorpionen trivs bäst i sitt eget sällskap på sätt och vis, det vill säga föredrar att fundera över sina problem på egen hand, i tystnad, och när hen är i sociala sammanhang har hen ett stort behov av att veta vad som pågår. Många menar att Skorpionen har nästintill utvecklats med ett sjätte sinne, att de utan att ens prata med andra känner av stämningar eller läser av personer. Troligare är att det helt enkelt är Skorpionens fokus på att förstå exakt vad som pågår hela tiden, utan att göra det till sitt eget ansvar – snarare tvärtom, som gör att de har sån otrolig koll på läget i alla lägen.
 
Den passionerade Skorpionen är ibland lite dramatisk, hen är trots allt det mer expressiva vattentecknet, men det här har oftare att göra med Skorpionens känsla av att vara missförstådd i sitt engagemang med världen. Att hen blir kallad ytlig är djupt sårande och det sista man ska attackera en Skorpion med. De är djupt intresserade av psykologiska processer och har ett sällan skådat fokus i hur de lever livet. Skorpionen är stabil, envis och söker kontroll, och är samtidigt långt ifrån ett passivt tecken. Symbolen för Skorpionen, ett M med en svans som pekar uppåt, visar på Skorpionens behov av att saker händer. Styrd av både Pluto och Mars är det svårt att förneka att sex är en viktig drivkraft och ett stort tema hos Skorpionen.
 
Den intensiva Skorpionen är alltså långt ifrån farlig. Hen vill förstå sin omvärld, känna sig säker och trygg innan hen släpper någon för nära inpå, och är alltid högst medveten om vilka risker varje situation för med sig. Ett vanligt karaktärsdrag är att Skorpionen på en fest eller på ett dansgolv ofta inleder med att bara titta på andra som dansar eller pratar innan hen ger sig in i dansen/diskussionen. Skorpionen har en otrolig känsla för timing, och vet ofta på något slags magiskt vis exakt när hen ska ta första steget för att få som hen vill – utan att till exempel socialisera fram resultat som en Tvilling skulle göra. Skorpionen väntar, iakttar och attackerar, med stor precision. De är också lockade av den mörkare sidan, det djupa, kanske ibland det lite farliga. Det viktigaste för Skorpionen är makt och kontroll, vilket gör dessa individer orädda, redo för konflikt och medvetna om att hårda smällar gör dem starkare.
 
Kort om Skorpionen
 • Kvalitet: Fix
 • Element: Vatten
 • Styrs av: Pluto och Mars
 • Säsong: Hösten
 • Metall: Stål, järn
 • Sten: Opal, Topas
 • Färg: Guld, lila
 • Anatomi: Könsorgan, tarmar
 • Nyckelord: Passionerad, intensiv, kontrollerande, psykologisk, insiktsfull, bestämd, fokuserande, kringsmygande
Allt Skytten vill är att frigöra sig genom kunskap. Att vara låst är Skyttens största mardröm, och hen gör vadsomhelst för att känna sig fri, på ett högre plan. Det här gör att Skytten ofta blir personen som säger lite för mycket, lite för fort. Inte för att det gör hen något alla gånger, hen sa ju bara vad hen tänkte, men andra kan ibland uppfatta Skytten som brutalt ärlig. Samtidigt är det svårt att inte tycka om en Skytt. Deras totala optimism engagerar de flesta och är svår att värja sig mot. Skytten är otroligt vänlig och bryr sig sällan om detaljer – hen kör på magkänsla och är övertygad om att allt går.
 
Det här kommer förmodligen från Skyttens stora behov av att övervinna känslan av att vara bunden till naturen, till något mänskligt primitivt. Skyttens största mål är total frihet, och Skytten har inget till övers för rutin, planer eller detaljerade scheman. 
 
Skyttar är fantastiskt drivna att kunna själv, göra själv, men är samtidigt en av de mest vänskapliga tecknen. De älskar att umgås, vara nära och dela med sig av allt de kan, lära sig allt andra kan och diskutera i oändlighet livet och allt som pågår runt dem. Precis som andra eldtecken blir de snabbt arga, men kan lika snabbt glömma vad som gjorde dem så förbannade. Deras idealistiska sida är tydlig, och de har lätt för att lita på andra. Tack vare deras självständiga natur är de dock inte naiva, utan har mer än easy-come-easy-go attityd till livet. Du känner lätt igen en Skytt på deras roliga, retsamma och storsinta attityd. De förlåter lätt och vill alltid gå vidare. Att älta saker är Skyttens största skräck.

Men även om Skytten verkar rastlös, impulsiv och oförutsägbar finns det en sak som hen trumfar alla tecken i. Med sitt skarpa intellekt och stora behov av frigörelse är det ett av de tecken som värdesätter kunskap högst av alla – all sorts kunskap. Skytten begränsar sig helst inte och likställer inte kunskap med sanning, som till exempel Jungfrun, utan ser fantasi och emotionella behov som lika mycket kunskapsbaserat som biologi och geografi. Deras diskussionsbaserade lärande kan också övergå i extensiv inläsning, och du blir garanterat förvånad av Skyttens allmänbildning. De är också högst medvetna om att stå på sig och att inte släppa sina övertygelser, samtidigt som de efter en lång diskussion är de första som ändrar sig om de upplever att du har de vassaste argumenten. Skytten är också det tecken, som trots sin strävan bort från något primitivt, har starkast band till naturen. De älskar att vara ute, mästra sin omgivning, och undersöka varje hörn av naturen.

Kort om Skytten

 • Kvalitet: Föränderlig
 • Element: Eld
 • Styrs av: Jupiter
 • Säsong: Hösten
 • Metall: Tenn
 • Sten: Topas
 • Färg: Turkos
 • Anatomi: Höfter, Lår, Muskler
 • Nyckelord: Optimistisk, rastlös, entusiastisk, äventyrlig, ärlig, frispråkig, självständig, ansvarslös
 
 
 
 
 

Allt om ditt tecken - Del 2

 
Allt om ditt tecken - Del 2
» Kräftan, Lejonet & Jungfrun «
 

Det tar ibland lite tid för Kräftan. Inte för att hen är stressad eller långsam, men för att saker processas på många nivåer samtidigt. Kräftan är ett av de mer emotionella tecknen. Kräftans är det första vattentecknet och likt alla vattenelement delar hen deras goda intuition och styrs av sin känslosamhet. De två andra är Skorpionen och Fiskarna och det är inte sällan så att ett intensivt par i din närhet är Kräfta och Skorpion. Kräftan är ett ledande tecken, vilket innebär att hen har en benägenhet att agera initierande och styrande. Det behöver inte vara som chef, utan kan lika gärna handla om hens egna liv. När Kräftan söker en relationer eller ett jobb eller kanske gör en ny upptäckt går hen in för det med full kraft med intentionen att något stort och nytt kommer etableras. Bakom deras empatiska och känslosamma yta finns en hel del beslutsamhet – ofta blir man förvånad. För Kräftan kan vara otroligt hemlighetsfull. Det är första efter månader av gemensamma luncher, fester och filmkvällar som man kommer Kräftan lite närmre och får veta mer om det egentligen var när de växte upp, vem som tog deras oskuld eller vad de är rädda för.
 
Kräftor är hemliga också i sociala miljöer. De är vårdande av de som de tycker om, deras nära och kära, och håller hårt på att undvika allt de upplever som farligt. Att resa med Kräftor kan vara en prövning om de känner sig de minsta otrygga eller ensamma – Kräftor får lätt hemlängtan och vill helst inte synas eller höras för mycket i nya sammanhang, eller överhuvudtaget. Detta kanske verkar motsägelsefullt med deras behov av att styra, men detta är ett behov de gärna får utlopp för genom att vara i bakgrunden. Eftersom Kräftan styrs av månen är det här ett drömmande tecken med stor respekt för känslor, magi, det undermedvetna och saker som pågår i det dolda. De har ofta ett sjätte sinne och kan känna av saker som pågår utan att behöva känna till alla detaljer, något de ofta håller för sig själv och manövrerar sitt beteende efter.
 
Kräftor vill att alla ska ha det bra. Jämt. Om de inte älskar att laga mat så bespar de sig i alla fall konflikter, eller släpper dem lätt. De behöver emotionell stimulans för att fungera och inga är så medlidsamma som mina kräftvänner. De är mästare på empati. Samtidigt är de ofta visionärer. De har många idéer och inga svårigheter att lösa praktiska problem, eller tänka konstnärlig och visuellt. De förstår intuitivt vad som ser bra ut eller är estetiskt tilltalande. De är dock inga hejare på planering. De kan visst vara strukturerade men de går ofta in i saker med så mycket engagemang att de glömmer tid och plats, och istället för att strukturera och ta ansvar snöar de in på sin del av ett projekt. De har också ofta en väldigt lustig sorts humor som är både kärleksfull och ganska ofta lite knäpp. De kan också lätt bli sårade för saker som kan vara svåra för andra att förstå. En Stenbock jag känner har till exempel svårt att ta till sig hur hennes kräftvänner blir sårade av ingenting eller saker de får skylla sig själv för. Detta är eftersom Kräftan är så introspektiv att de ibland inte gör skillnad på sina egna upplevelser och verkligheten.
 
Kort om Kräftan
 • Kvalitet: Ledande
 • Element: Vatten
 • Styrs av: Månen
 • Säsong: Sommaren
 • Metall: Silver
 • Sten: Pärla, Opal
 • Färg: Vitt, gult
 • Anatomi: Bröst, mage
 • Nyckelord: Varsam, konservativ, känslosam, vårdande, defensiv, kontemplerande
 
 
 
Lejonet, en född ledare. Vill alltid stå i ljuset, synas och bekräftas. Är trött på den här beskrivningen. ”alla ba ‘lejon är dryga och självcentrerade’”. Ja, det är inte jättekul att få den beskrivningen om sig såklart. Kanske är det inte en rättvis beskrivning. Kanske är det snarare så att det här är effekten av att Lejonet har stort mod, är omtänksam och generös och älskar att samla människor kring sig. Inte nödvändigtvis för att leda dem, utan för att Lejonet anser att människan främst är ett socialt djur. Det finns också något över Lejonet som ofta upplevs som nästan kungligt, eller i alla fall något som gör att de syns och tar plats ganska direkt.
 
Men Lejon är inte fixerade vid sig själva – de är bara medvetna om att människan behöver sociala sammanhang för att fungera, och vill att dessa sammanhang ska i så stor mån som möjligt vara ”rätta” och organiserade. De är måna om gruppdynamik och ofta är det inte så att de själva så himla gärna vill hamna på en ledarpost, utan att de hamnar där för att andra tiger, tackar nej eller helt enkelt ber dem leda gruppen. Självklart tackar de inte nej, det som kan verka svårt för andra (tala inför eller leda en grupp) gör Lejonet nervös också, men det är en nervositet som i slutändan när Lejonet övervinner den för hen att njuta och vilja prata mer, längre och kanske helst inte sluta… Lejon är, trots att de är ett fix tecken, det vill säga stabila i sitt spår, förändra världesn. Och ja, jag menar världen, inte bara i sitt eget kvarter. När de ser ett problem eller en situation som verkar ohållbar så kan de inte hjälpa att vilja agera omedelbart. De drivs av en vilja att ordna, organisera och ställa saker till rätta. Det gör dem modiga och viktiga – men det är inte alltid de är medvetna om detta själva, utan för Lejonet är det helt enkelt en moralisk kompass, en inre magkänsla, som styr.
 
Men det finns ännu ett behov som är viktigt för Lejonet – att bli sedd och bekräftad av andra. Varför är det här så viktigt? Jo, de gör tydliga insatser för mänskligheten – och vill ha ett tydligt bejakande av sina insatser tillbaka. Lejonet behöver ett handfast okej från sin omgivning, eller varför inte ett hurra, för att verkligen känna sig sedd. Att de står i mitten av sociala situationer och hörs och syns mer än andra kanske är sant för de runt omkring – för Lejonet är det naturligt, för att inte säga att det är poängen med en fest. Deras behov av att alltid göra, tänka och agera rätt kan dock göra dem lite osäkra i längden om de inte får den bekräftelse de behöver. Ett Lejon vill helst inte höra om att de är egotrippade och högljudda dock – de vill bedömas utifrån sina goda intentioner, inget annat.De är ofta pålitliga och stabila i sitt engagemang, även om deras åsikter svajar. Lejon är oftast relativt traditionella i sina grundvärderingar. Som eldtecken är det förvisso inte alltid att vara konsekvent som gäller, utan det rätta i stunden. Lejonet styrs av solen och tycker lika mycket om att i långa perioder bara lata sig i den, för att sedan jobba hårt för att nå allt det goda och rätta i livet. De kan arbeta hårt med en ovanlig intensitet. Alla dessa krav på sig själva, och en brist på bekräftelse, kan göra Lejonet osäkert och de skyller ofta på sig själva när något går fel. De är alltså egentligen ödmjuka individer, med stor respekt för andras åsikter, som helt enkelt vill göra rätt. Både ädelt och modigt.

Kort om Lejonet:

 • Kvalitet: Fix
 • Element: Eld
 • Styrs av: Solen
 • Säsong: Sommaren
 • Metall: Guld
 • Sten: Rubin
 • Färg: Orange, guld
 • Anatomi: Hjärtat
 • Nyckelord: Generös, gästvänlig, storsint, omtänksam, varm, auktoritativ, aktiv, öppen
De fnittrar mindre, får oftare en bekymmersrynka mellan ögonen och säger ibland saker som är lika mycket förolämpning som komplimang. Jungfrur kan ibland uppfattas som allvarliga, krassa och ibland väldigt kritiska individer. Men en Jungfru själv skulle aldrig skriva under på det där med kritisk – Jungfruar är nämligen främst intresserade av en sak. Sanningen. Att hålla sig till den, navigera efter den och söka reda på den. För en Jungfru är det en förbjuden lek att ljuga, låtsas och göra sig till. Tro inte att det inte gör att de aldrig ägnar sig åt dessa saker – förbjuden frukt vet vi ju alla hur gott den smakar – men det vittnar lite om varför de så gärna testar gränserna kring detta.
 
Den oskyldiga Jungfrun är en ganska tröttsam kliché dock. Jungfrun kanske uppfattas som naiv och blåögd, men det ligger egentligen bara i valet av ord. Lika mycket skulle man kunna säga att Jungfrun är stark i sin övertygelse och har ett djupgående samvete som styr hen mer än något annat. Jungfrun är ett flexibelt jordtecken, vilket gör Jungfrun till det mest tankestyrda av jordtecknen. Jungfrun har dessutom en förmåga att anpassa sig efter situationen mer än de andra jordtecknen. Intelligent, analytisk och kommunikativ styrs Jungfrun av samma planet som det flexibla lufttecknet Tvillingarna, kommunikationsplaneten Merkurius. Men Jungfrun är mer saklig och noggrann i sin kommunikation, och använder den mer för att ta reda på saker än för att socialisera som en otålig fjäril vilket Tvillingarna gör. Istället njuter Jungfrun av att kunna hjälpa andra, att vara den analytiska eller praktiska hjälpande handen till de runt omkring. En tendens till tärande oro följer med Jungfrun. Många Jungfruar oroar sig konstant för saker vilket gör dem otroligt förberedda på det mesta. De tänker igenom scenarion som ingen ens skulle drömt om och vet alltid i förväg var både hotell och busshållplats ligger när de kommer till semesterorten.
 
Men det här betyder verkligen inte att Jungfrun på något sätt är tråkig, torr eller trist. Tvärtom. Som alla jordtecken vill Jungfrun någonstans förstå saker, och det sköna med Jungfrun är just deras ganska krassa attityd. De hänger inte upp sig på saker, även om de ofta maler saker inom sig, utan går lätt vidare när det behöver. De visar kärlek genom att tipsa och ge råd, och så ser de på livet. Som ett sandslott. Man bygger det som man vill ha det, tar reda på hur man bäst gör en stabil grund och utformar det sedan efter det för dem allra bästa metoderna. Genom rutin och noggrannhet vill hen uppnå bästa resultat. Jungfrun är därför också otroligt omtänksam mot andra, och det som kan kännas som kritik från Jungfrun, är just inget annat än omtanke. Jungfrun vill hjälpa dig och alla andra att bygga så fina sandslott som möjligt. Jungfrun har alltså också ett stort djup. Hen vill verkligen veta allt om världen, allt från mat, hälsa (få personer är så kropps- och hälsomedvetna) hur världens fungerar till kärlek och sex. Den skygga och oskyldiga Jungfrun kan ni glömma. Den undersökande och sanningssökande Jungfrun ska ni komma ihåg.
 
 
Kort om Jungfrun
 • Kvalitet: Föränderlig
 • Element: Jord
 • Styrs av: Merkurius
 • Säsong: Sommaren
 • Metall: Kvicksilver
 • Sten: Safir
 • Färg: Blått, beige
 • Anatomi: Inre organ, nervsystemet
 • Nyckelord: Analytisk, reserverad, intelligent, kritisk, hjälpsam, samvetsgrann